Bel direct voor een afspraak +31(0)6-299 611 00

BesnijdenisBij Besnijdeniskliniek Avicenna worden besnijdenissen verricht bij jongens en mannen. Besnijdenis of circumcisie is het verwijderen van de voorhuid van het mannelijke geslacht. Het is een eenvoudige en vooral kleine ingreep die poliklinisch kan worden uitgevoerd. Redenen voor een besnijdenis kunnen van religieuze, medische, hygiënische en cosmetische aard zijn. Tevens kunt u hier terecht voor het corrigeren van een eerdere besnijdenis. Met veel zorg, nauwkeurigheid en met oog voor kwaliteit wordt dit uitgevoerd door Dr. J. Habibzada, chirurg uroloog. 

Leeftijd voor besnijdenis
Over de leeftijd om een kind te laten besnijden is vaak veel discussie en twijfel bij ouders. Wij raden aan om het kind zo vroeg mogelijk te laten besnijden. Dit in verband met een snellere genezingsproces en minder angstbesef bij het kind. Bij een baby is de besnijdenis een kleine ingreep, maar wordt naarmate de leeftijd vordert complexer.

Ouders kunnen hun kind dus ook al laten besnijden wanneer ze nog geen 1 jaar zijn.

1. Voorbereiding

Er zijn een paar dingen waar u op moet letten wanneer u een besnijdenis wilt laten uitvoeren. Het is raadzaam om uw kind, voor zover mogelijk, op de hoogte te stellen van wat er gaat gebeuren.

De jongen of man die besneden wordt mag een half uur voor de besnijdenis geen vast voedsel meer eten. Drinken is toegestaan. Het is aan te raden om een half uur voor aankomst in de kliniek alvast een paracetamol-zetpil te geven aan uw kind. Volwassenen kunnen een paracetamol-tablet innemen.

2. Behandeling

Voor

Via de bevestigingsmail of telefonisch is er een tijd en datum met u afgesproken. U dient 15 minuten van te voren aanwezig te zijn bij de kliniek. U kunt zich aanmelden bij de receptie en alvast plaatsnemen in de wachtkamer. Voor de ingreep wordt u opgehaald en krijgt u een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek wordt alles nogmaals met u doorgenomen. Hier is ook plaats voor eventuele vragen. Om de prik zo pijnloos mogelijk te laten verlopen wordt er van tevoren een crème aangebracht rondom de penis. Deze heeft een verdovende werking. 

Tijdens

Bij Avicenna wordt er gebruik gemaakt van de urologische methode. Dit houdt in dat de arts de gehele voorhuid van de penis verwijderd. Deze methode is de meest toegepaste methode door urologen in verschillende ziekenhuizen.  Bovendien is deze methode kindvriendelijk met de minste kans op complicaties. De ingreep vindt plaats onder lokale verdoving door middel van een prik. Eerst wordt de voorhuid van de penis geheel verwijderd, vervolgens worden de bloedingen die hierbij ontstaan nagegaan en gecoaguleerd (diathermisch dichtgebrand). Daarna worden er oplosbare hechtingen aangebracht. Als laatste stap wordt er een verband aangelegd door middel van een met vaseline vetgemaakt gaasje. Dit verband is eenmalig en hoeft thuis niet herhaald te worden.

Na

Na de ingreep heeft u instructies gekregen van de arts om de wond goed te verzorgen. Het is belangrijk dat u deze instructies zorgvuldig opvolgt. Dit krijgt u op papier ook mee als de nazorg brief. Hier staan deze instructies kort voor u opgesomd. Verder krijgt u een brief mee voor de eigen huisarts van uw zoon.

3. Mogelijke complicaties

Geen enkele operatie is zonder risico's en ook bij deze operatie is er een normale kans op complicaties. Een geringe blauwverkleuring van de basis van de penis is niet verontrustend, het is een uiting van een kleine bloeduitstorting. Een nabloeding of wondinfectie treed zelden op. Een nabloeding merkt u aan een bloederig verband of aan een bloeduitstorting onder een geplaatste hechting. Mocht er een complicatie ontstaan dan kunt u hiervoor de arts raadplegen op nummer 06-299 611 00. Deze is 24 uur per dag bereikbaar.

4. Kosten & Vergoedingen

  0-12 jaar  > 12 jaar
Besnijdenis / Circumcisie  €275,00  €450,00
Correctie elders  individueel bepaald individueel bepaald

 

De kosten dienen voor de ingreep contant te worden voldaan. Het kan zijn dat uw zorgverzekeraar deze ingrepen vergoedt wanneer u aanvullend verzekerd bent. Mocht dit het geval zijn dan kunt u het bedrag achteraf declareren bij uw zorgverzekeraar. 

Avicenna Medical Clinics heeft een contract lopen bij Zilveren Kruis Achmea voor besnijdenissen zonder medische indicatie. Zilveren Kruis heeft een vergoeding voor besnijdenis uit de aanvullende verzekering bij een 2 sterren pakket. Het bedrag dat vergoedt wordt is €250,00.

Zilveren Kruis Achmea is een samenvoeging van Zilveren Kruis, Achmea en Agis Zorgverzekeringen. 

 

Voor vergoedingen met betrekkingen tot een besnijdenis (bij mannen) vanuit de aanvullende verzekering zie volgende website:

https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/besnijdenis.aspx

5. Aanmelden besnijdenis

Wanneer u besloten hebt een ingreep te laten verrichten kunt u zich hier via de website online aanmelden, via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefonisch op nummer 06-299 611 00. De ingrepen vinden plaats op een zaterdag of zondag. Na het aanmelden krijgt u een bevestiging per e-mail.

Hieronder kunt u de gegevens van de jongen of man die moet worden besneden invullen:^ vorige pagina

Contactgegevens

Besnijdeniskliniek Avicenna

 

Kliniek Tegelen

Lingsterhofweg 176

5931 MC Tegelen

 

Kliniek Nieuwerkerk a/d IJssel

IJslandsmos 4
2914 SH Nieuwerkerk a/d IJssel

 

Kliniek Utrecht

Nieuwe Vaart 1

3551 AH Vleuten

 

Kliniek Den Haag

Hengelolaan 207 C

2545 JJ Den Haag

 

Telefoon: +31(0)6-299 611 00

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.besnijdeniskliniekavicenna.nl

Facebook button BKA

Kies uw taal

Heeft u vragen banner